top of page

Kjøttkaker med brunsaus og poteter

30 Minutes

4 Porsjoner

Introduction

Dette kan man vel si er norges nasjonalrett framfor noen. Denne klassikeren på kjøkkenet kan du berike med ekstra fløte, mindre salt og tilsette både urter og ekstra fiber.

Kjøttkaker med brunsaus og poteter

Steps

  • 400 gram karbonadekjøttdeig

  • 1 egg

  • 2-3 ts melk eller fløte 

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 2 ts Fersk hakket koriander

  • 1/2 finhakket løk

  • 2 ts havregryn eller 1 ts fiberhusk

How to make

Bland egg, melk og havregryn sammen, la stå litt til siden. Ha karbonadedeigen og 1 ts salt i en kjøkkenmaskin og kjør dette sammen. Tilsett egg og havrgrynblandingen, sammen med krydder, finhakket løk og fersk koriander eller bladpersille.
Dette skal bare blandes lett sammen, spe med litt melk eller fiberhusk for å få riktig konsistens.
Serveres med:
Erterstuing, gratinerte blomkål eller rotgrønnsaker, kålrotstuing med smør og fløte, potetmos med egg og fløte.

Tyttebær er et veldig godt tilbehør til kjøttkaker. Visste du at tyttebær er full av antioksidanter som beskytter cellene i kroppen, og det inneholder kostfiber som er bra for tarmen.

Brunsaus hører med til denne retten. Den lager du slik:
3 ss smør brunes i en stekepanne
4 ss mel tilsettes og røres rundt til det blir nøttebrunt
Spe med vann, buljong og rør rundt til det tykner
Tilsett salt og pepper til du er fornøyd med smaken.

Ingredients

  • Karbonadedeig

  • Egg

  • Løk

  • Salt

  • Pepper

  • Hakket fersk koriander eller bladpersille

  • Chillikrydder

  • Fløte

  • Fiberhusk

  • Havregryn

  • Melk

bottom of page