Kjøttkaker med brunsaus og poteter
30 Minutes
4 Porsjoner
Introduction
Dette kan man vel si er norges nasjonalrett framfor noen. Denne klassikeren på kjøkkenet kan du berike med ekstra fløte, mindre salt og tilsette både urter og ekstra fiber.
Steps
400 gram karbonadekjøttdeig
1 egg
2-3 ts melk eller fløte
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts Fersk hakket koriander
1/2 finhakket løk
2 ts havregryn eller 1 ts fiberhusk
How to make
Bland egg, melk og havregryn sammen, la stå litt til siden. Ha karbonadedeigen og 1 ts salt i en kjøkkenmaskin og kjør dette sammen. Tilsett egg og havrgrynblandingen, sammen med krydder, finhakket løk og fersk koriander eller bladpersille.
Dette skal bare blandes lett sammen, spe med litt melk eller fiberhusk for å få riktig konsistens.
Serveres med:
Erterstuing, gratinerte blomkål eller rotgrønnsaker, kålrotstuing med smør og fløte, potetmos med egg og fløte.
Tyttebær er et veldig godt tilbehør til kjøttkaker. Visste du at tyttebær er full av antioksidanter som beskytter cellene i kroppen, og det inneholder kostfiber som er bra for tarmen.
Brunsaus hører med til denne retten. Den lager du slik:
3 ss smør brunes i en stekepanne
4 ss mel tilsettes og røres rundt til det blir nøttebrunt
Spe med vann, buljong og rør rundt til det tykner
Tilsett salt og pepper til du er fornøyd med smaken.
Ingredients
Karbonadedeig
Egg
Løk
Salt
Pepper
Hakket fersk koriander eller bladpersille
Chillikrydder
Fløte
Fiberhusk
Havregryn
Melk